sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Luukku 4: DIY Hot Chocolate ball ornament.


Näin pinterestissä kuvan tällaisista joulupalloista, jotka oli täytetty herkkukaakaon aineksilla, ja kun törmäsin lähikaupassa noihin ihaniin lasisiin kuusenkoristeisiin, niin idea oli pakko päästä toteuttamaan. Miusta tällaiset pallot sopisivat hyvin vaikka pikkujoulumuistamisiksi. Hintaa ei tule kovin paljoa yhdelle pallolle ja jos vaan lahjan saaja yhtään pitää kaakaosta, lahja on varmasti mieluinen.


Pallot on helppo tehdä valmiilla suklaa- ja toffeehipuilla ja kaakaojauheella, mutta jos aikaa ja kekseliäisyyttä on, niin näihinhän voisi kehittää ihan oman, salaisen kaakaojauheen :)
Mie ostin palloja varten maito- ja valkosuklaahippuja, toffeekuutioita, minivaahtokarkkeja ja kaakaojauhepusseja. Sisällöksi voi tietenkin vaittaa muutakin kaakaoon sopivaa, kuten esimerkiksi piparmintturouhetta, nomparelleja, tummaa suklaata tai vaniljajauhetta.

Aloitin irroittamalla metallihatun pallon päältä ja tyhjentämällä kaakaojauheen pallon pohjalle. (Tätä ennen tietysti kannattaa pestä lasipallot ja antaa niiden kuivaa hyvin, ettei kaakao pääse sulamaan sisälle.) Lisäsin suklaa-/toffeehippuja noin ruokalusikallisen verran. Käytin minikokoisia vaahtokarkkeja, mutta jouduin silti leikkaamaan ne neljään osaan, että ne mahtuivat hyvin palloon sisälle, sekä aikanaan myös pallosta ulos :D Lisäsin pienennetyt vaahtokarkit, jonka jälkeen laitoin hatun paikoilleen ja solmin siihen kiinni ripustuslenkin. Sitten vaan lahjat uusille makeanhimoisille :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti