keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Städterin piparimökkimuotit.


Testasin Pikkuruisen puodin antimista tällä kertaa Städterin piparkakkutalomuotteja. Paketissa tuli seitsemän muottia, joilla pystyy tekemään omanlaisensa piparimökin. Mukana tuli myös pieni ohjevihkonen, josta löytyy pipari- ja murotaikinareseptit, pikeerin ohje, sekä ohjeet pipariosien paistamiseen ja mökin rakentamiseen. Ja nyt huom! Lue ohjekirja AINA ennen laatikon sisällön testaamista! T. Leipuri, joka on tehnyt satoja piparkakkutaloja omilla kaavoilla, ja mokaa valmiiden, yksinkertaisten muottien kanssa.


Ensimmäinen asia, jonka huomasin tehdessä, oli se, ettei paketissa ole erikseen mökin takaseinälle tarkoitettua muottia. Etuseinän muotissa oli valmiiksi tehty oviaukko. Ikkunoita ei muoteissa ollut valmiina, vaan ne sai tehdä itse mukana tulleilla pienemmillä muoteilla. Kattoa varten oli oma muotti ja ajattelin, että sillä tehdään myös takaseinä. Tein siis takaseinän kattomuotilla ja ikkunaan käytin pientä neliskulmaista muottia. Savupiippua varten oli neliön muotoinen muotti, jossa oli tavallaan lovi, katon harjalle pystyttämistä varten. Piipun sivuille ei ollut omaa muottia, joten tein ne pienellä ikkunamuotilla.

Paiston jälkeen huomasin, etteivät taka- ja etuseinän osat olleetkaan saman kokoiset, vaan kattomuotilla tehdystä takaseinästä olisi pitänyt leikata pois pieni osa ennen paistamista, mikä kyllä luki ohjeessa, jonka sujuvasti jätin siis lukematta :D Muuten seinien osat sopivat hyvin yhteen ja liimaaminen oli helppoa. Toisin kuin vihkossa, tein liimauksen sulalla sokerilla, joka kuivuu nopeammin ja kestää paremmin. Savupiipun pienemmiksi sivuiksi tarkoitetut palaset osoittautuivat liimauksessa liian lyhyiksi, mistä johtuen palan alle jäi pieni aukko.


Muotteja oli mielestäni helppo käyttää, niiden suuren koon ja yksinkertaisuuden vuoksi. Pienemmillä muoteilla sai helposti tehtyä sellaiset ikkunat kuin halusi. Lisäksi palojen nostaminen pellille oli helpompaa ilman valmiita ikkuna-aukkoja. Mökin ulkonäöstä saa helposti enemmän omansa näköisen juuri erilaisilla ikkunamuoteilla.

Omasta mielestäni katto olisi saanut olla hieman leveämpi, mutta se sopi kuitenkin hyvin valmiiseen taloon. Savupiippu oli miun mielestä vähän tökerön näköinen, koska harjakappale oli niin leveä, ja sivupalat liian lyhyet. Tosin halutessaan piipun voi jättää ihan kokonaan poiskin.
Lasten kanssa askarrellessa on kiva, että omille koristeluille (ja karkeille ;) on paljon tilaa ja osia on helppo liikutella. Mie käytin koristeluun ihan vaan valkoista ja värjättyä pikeeriä, mutta niilläkin mökistä sai tosi nätin.
Valmis mökki on omasta mielestäni ihan todella iso. Se on hyvä esimerkiksi perheeseen, jossa leivotaan lasten kanssa aina yksi mökki jouluksi. Omaan tarkoitukseen mökki on turhan iso, sillä koristeluun kuluu tuhottomasti aikaa, ja valmiille mökille tulisi hintaa ihan liian paljon.

Voisin suositella näitä muotteja kotileipureille ja lasten kanssa leipoville. Mukana tullut ohjevihko on myös selkeä ja antaa joitain koristeluvinkkejä, jos sen vaan tajuaa lukea :D


Tämän päivän piparimökistä siirrytäänkin mukavasti huomenna TapausTaikinan ensimmäiseen joulukalenteriin! Joka päivä siis uusi resepti, inspiskuva tai jotain muuta, pientä mukavaa. Mie oon tästä ehkä eniten innoissani ja odotan vaan huomista, jolloin joulu on taas virallisesti vähän lähempänä :) Huomenna alkaa...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti