tiistai 15. maaliskuuta 2016

Itsetehty maapähkinävoi.


En jostain syystä ollut koskaan ajatellut, että maapähkinävoita voi tehdä itse, mutta miun kaveri onneksi valaisi asiaa ja päätin itsekin testata. Lopputuloksesta tuli ihan samanlainen, kun kaupasta ostettu maapähkinävoi ja koska maapähkinät on pähkinöistä sieltä halvimmasta päästä, niin tää tulee kaiken lisäksi paljon halvemmaksi kuin kaupan valmiit purkit. Ainut miinus tässä oli se, että pähkinöiden murskaamiseen tarvitaan todella tehokas monitoimikone, mitä miulta itseltäni ei löydy :D Onneksi äiti lainasi omaansa, niin miekin pääsin kokeilemaan :) 250 g Kuorittuja maapähkinöitä
0,5 tl suolaa

Paahda kuorittuja maapähkinöitä uunissa 175 asteessa 10-15 minuuttia, niin että pähkinät saavat hieman väriä pintaan ja niistä alkaa irrota öljyä.
Kaada pähkinät ja suola monitoimikoneeseen ja sekoita niin kauan, että tahna on sileää. Välillä voit kaapia tahnaa monitoimikoneen reunoilta, että se sekoittuu paremmin.
Vinkki! Kannattaa kokeilla sekoittaa maapähkinävoita pakastettuihin banaaneihin. Laitat ensin pari kuorittua banaania pakastimeen muutamaksi tunniksi, sitten muussaat sauvasekoittimella jähmettyneet banaanit ja ruokalusikallisen maapähkinävoita tasaiseksi mössöksi. Sitten vaan annoskulhoihin ja syömään! Täydellistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti