maanantai 18. marraskuuta 2013

Keep calm and love candles.





Hirmu pitkä aika viimeisimmästä päivityksestä! Leipominen ei ole pahemmin napannut parin viimeisen kuukauden aikana, joten se on jäänyt vähemmälle.

Viikonloppuna pidettiin Partyliten kynttiläkutsut ja ne sitten innosti leipomaan ja tietenkin heti ensimmäisenä mieleen tuli kakku. Pienen suunnittelun jälkeen päädyin tekemään suloisen vaaleanpunaisen pikkukakun.



Toin Lontoosta paketin tuollaista pehmeää kuorrutemassaa, jota nyt kokeilin ensimmäistä kertaa. Muuten oli todella helppo käsitellä, värjäys ja kauliminen onnistui helposti, mutta tuo oli sokerimassaakin pehmeämpää, joten kakun päälle sitä oli yllättävän vaikeaa laittaa. 

Kakkupohjasta tein gluteenittoman ja väliin laitoin mustaherukkamoussea ja vadelmamarmeladia.
Värjäsin massan ensin vaaleanpunaiseksi, kaulitsin sen ja laitoin kakun pinnalle. Sitten hahmottelin tekstin kakun pintaan ja kirjoitin sen tavallisella valkuais-tomusokeri -pikeerillä. Lopulla pikeerillä koristelin vielä kakun reunat.


perjantai 6. syyskuuta 2013

Nikon mopokakku.





Pikkuveljen synttärikakkuun oli sankarilla selkeät toiveet koristelun suhteen, joten siitä ei pahemmin keskusteltu. Hän sai vasta lahjaksi pienen mopon, josta piti tehdä täysin samanlainen kuva kakkuunkin. Aika hyvin kyllä omasta mielestäni onnistuinkin saamaan moposta samanlaisen kuin luonnossa, mutta joka kakussa on aina joku pikkujuttu, johon olen tyytymätön ja tässä suurin oli tuo liekkien ja mopon numeron väri! Sen piti nimittäin olla sähkönsininen, mutta nuo markettien elintarvikevärit ei vaan pysty muuttamaan valkoista sokerimassaa sellaiseksi. Veli oli kuitenkin tyytyväinen ja ikionnellinen noista liekeistä ja se on tietenkin pääasia :)
Tämän kakun sisälle laitoin suklaakastikkeesta, kermasta ja rahkasta tehdyn täytteen + vadelmahillon. Reunat pursotin flora vispistä ja koristeen muotoilin sokerimassasta ja marsipaanista.

maanantai 2. syyskuuta 2013

Niinan pinkki-musta synttärikakku.



Pinkki mustilla palloilla koristeltu kakku toimi pikkusiskon synttärikakkuna tänä vuonna. Käytin ensimmäistä kertaa valmista, vaahtokarkin makuista kaulintamassaa, joka on marsipaania ja sokerimassaa kalliimpaa, mutta omasta mielestäni helpompaa käsitellä. Mustat pallot, rusetin ja ruusut tein mustasta marsipaanista ja laatan tekstin kirjoitin elintarvikevärikynällä.
Ruusujen päälle sivelin syötävää kimallejauhetta. 



Kostutin kakun vedellä ja täytteeksi laitoin sitruunarahkaa (2 purkkia maustettua rahkaa, purkki kermaa, sokeria, 3 liivatelehteä) ja mansikkahilloa. Ja tämän kakkupohjan tein gluteenittomana.

keskiviikko 21. elokuuta 2013

Rakkauden kakku.



"Tämä on rakkauden kakku, koska te olette vanhempiani ja minä rakastan teitä" Sanoi pikkusiskoni ja teki ihanan suklaisen kakun, josta nautiskelimme palaset päiväkahvilla.

Keksittiin yksinkertainen ohje kaupassa, samalla kun etsimme raaka-aineita kyseiseen kakkuun, ja te pääsette nyt vielä helpommalla, kun annan teille valmiin ohjeen !


4 liivatelehteä
1 purkki (2,5dl) Flora Vispiä
2 rasiaa (320g) Philadelphia Marabou -tuorejuustoa
1 pötkö Ballerina nougat -keksejä
50 g sulatettua margariinia
vadelmia

Laita liivatelehdet kylmään veteen (n.5 minuutiksi, että ne ovat pehmeitä).
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuustot.
Sulata liivatteet kuumaan nesteeseen ja kaada ohuena nauhana kerma-tuorejuusto-seokseen samalla sekoittaen.

Murskaa keksit, lisää joukkoon sulatettu margarini ja painele irtopohjavuoan pohjalle.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Kun kakku on hyytynyt, ripottele päälle vadelmia koristeeksi.


keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Janikan pikkumyy -kakku.



Janika halusi kakkuunsa pikkumyy -koristeen ja vaaleanpunaisia kukkia. En ehtinyt tehdä kuin kakkupohjan ja koristeen, Janikan äiti täytti ja päällysti kakun itse. Pikkumyy on sokerimassaa ja marsipaania, samoin kuin kukat. Lopusta massasta tytöt muotoilivat itse ruusuja, joita myös näkyy kuvassa kakun pinnalla :)

Onnea vielä Janikalle 

*kuvasta kiitos Kirsille*

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Vanilja-valkosuklaa -jäätelö




4 keltuaista
0,5 dl sokeria
150 g valkosuklaata
1 vaniljatanko
150 g creme fraichea
250 ml flora vanillaa

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa, vailjatangon siemenet ja creme fraiche.
Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi ja lisää massaan.
Kaada seos esim. muovirasiaan ja laita jäätelökoneeseen tai jähmettymään pakastimeen vähintään viideksi tunniksi.


Kokeilin tehdä pitkästä aikaa itse jäätelöä ja nyt en käyttänyt mitään valmista ohjetta. Tästä tulikin ehkä parasta itsetehtyä jäätelöä, mitä olen koskaan syönyt ! Tosi makeaa ja niin pehmeää ! Kesällä tuohon sopisi kaveriksi vaikka tuoreet mansikat raikastamaan makua :)