lauantai 30. heinäkuuta 2016

Hempeä kakku ja yhteistyö.


Joensuun Taitokortteliin, Sarustiikan vanhalle paikalle avautui alkukesästä uusi ihana Leluputiikki. Leluputiikki oli jo aiemmin toiminut verkkokauppana, mutta nyt sinne pääsee ihan konkreettisesti ihastelemaan suloisia ja laadukkaita leluja. Uutuutena Leluputiikkiin muutti myös osa Pikkuruisen puodin tuotteista, mukaanluettuna leivontatarvikkeet, joita minä saan olla testaamassa! Oon tästä ihan innoissani, eikä leivontavimma pääse ainakaan laantumaan :)

Ensimmäisenä sain testiin Städterin pitsimatot ja Confetin pitsiaineen. Olin jo aiemmin suunnitellut kakkuja, joihin tuota pitsiä voisi käyttää, mutta tarvikkeita en kuitenkaan ollut vielä hankkinut.Osa pitsiaineista on valmista ainetta, jonka voi suoraan vaan laittaa muottiin, mutta tämä Confetin valkoinen pitsiaine sekoitettiin purkissa tullusta jauheesta ja nestemäisestä osasta, sekä vedestä. Se kuivatettiin uunissa 70-80 asteessa pitsimuottiin levitettynä. Ohjeessa pitsiä kuivatettiin näin yhteensä n.25 minuuttia, mutta mie jouduin pitämään sitä uunissa kauemmin. Kun pitsi oli kuivunut kunnolla, se lähti matosta helposti irti, toisin kuin olin odottanut.
Valmista pitsiä voi käyttää esimerkiksi kakkujen reunoilla ja se on ihan syötävää. Mitenkään maailman parhaimmalta se ei pelkästään syötynä tunnu, tulee mieleen muovi :D Mutta kakun reunassa pienenä palana varmaan menee, tai jos ei, niin sen saa helposi jätettyyn myös lautaselle. Tosi kaunista tuo pitsi kyllä on ja tuo helposti vähän juhlavampaa ja romanttisempaa ilmettä leivonnaiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti