lauantai 21. marraskuuta 2015

Mustikka-valkosuklaa juustokakku.


200 g kaurakeksejä
100 g voita

5dl vispikermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
1 levy (145g) Pandan valkosuklaata
1,5 dl mustikkahilloa
(kokonaisia mustikoita koristeluun)


Murskaa kaurakeksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermaan tuorejuusto. Sulata pehmeät liivatteet varovasti mikrossa tai sekoittaen pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Vatkaa liivatteet ohuena nauhana kerma-tuorejuustovaahtoon. Jaa vaahto kahteen kulhoon.
Sulata valkosuklaa (jätä osa suklaasta kakun koristeluun) ja vatkaa se toisen kulhon täytteeseen. Levitä valkosuklaatäyte murupohjan päälle irtopohjavuokaan.

Sekoita toisessa kulhossa olevaan vaahtoon mustikkahillo. Kaada mustikkatäyte valkosuklaatäytteen päälle ja tasoita päällinen.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele kakku yli jääneellä valkosuklaalla ja kokonaisilla mustikoilla.

2 kommenttia:

  1. Oletko käyttänyt minkä kokoista vuokaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelen, että halkaisijaltaan 24 cm. :)

      Poista