keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

International Youth Culinary Competition.


Olimme viime viikolla Unkarissa, Gundelin kisoissa torstaista sunnuntaihin. Kondiittorin urakka alkoi heti torstaiyönä kello 22.00 ja päättyi perjantaina 4.00 ! Koko yö meni pepsin voimalla ja nukkumaan pääsin seitsemän aikaan aamulla. Kondiittorin tehtävä oli siis valmistaa pääsiäisaiheinen kakku, sekä kolme lautasjälkiruokaa ja viisitoista vadille laitettavaa jälkiruokaa.Minulla aika loppui kesken, enkä ollut lainkaan tyytyväinen jälkiruoka-annoksiin. Kakku sen sijaan onnistui yllättävän hyvin !
Kakkupohjan tein jo valmiiksi Suomessa ja se kuljetettiin täytettynä Unkariin. Täytteeksi vaaleaan kakkupohjaan laitoin aprikoosimarmeladia ja suklaamarkiisitäytteen, joka sai paljon kehuja !
Jälkiruokana oli mesimarja-tuorejuusto bavaroise mesimarjasiirapilla ja mango-tuorejuusto bavaroise mango-passionhedelmäsiirapilla. Lisäksi annokseen paistoin pistaasipähkinäkeksit, jotka kovetin aaltomaiseen muotoon (kuvassa oleva keksi on ollut lautasella yön yli, pehmennyt ja menettänyt muotonsa). Lautasen koristelin spritsaamalla siihen suklaasta pajunkissoja.


Joukkueen kaksi kokkia valmistivat alku- ja pääruoat.


Lisäksi tarjoilija kattoi pöydän ja vastasi koristelusta.


Koko kilpailu oli kokemuksena hieno ja olen todella iloinen, että sain tilaisuuden päästä mukaan, vaikka  kilpailu teettikin paljon "ylimääräistä" työtä.


2 kommenttia:

  1. Upeita luomuksia olet taas loihtinut! :) Miten sijoituit kilpailussa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) noo, meidän joukkue oli kolmannessa sarjassa ;)

      Poista