tiistai 8. maaliskuuta 2016

Gluteeniton ja laktoositon suklaarasia.


n. 20 kpl


0,5 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
150 g Brunbergin gluteenitonta ja laktoositonta maitosuklaata
ruokalusikallinen laktoositonta voita
pakastekuivattuja mansikoita

karamellivuokia
konvehtimuotteja
 

Pilko suklaa paloiksi ja mittaa erilleen 80 ja 70 grammaa. Pienennä pakastekuivatut mansikat haluamasi kokoisiksi.
Aloita tryffeleistä. Laita kuohukerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi, samalla sekoitellen ja anna kuplia hiljalleen noin minuutin ajan. Ota kattila pois levyltä ja sekoita kerman joukkoon 80g suklaata ja ruokalusikallinen voita. Sekoittele, kunnes seos on tasaista. Kaada kulhoon ja laita jääkaappiin jähmettymään. (Voit sekoitella massaa välillä, jotta se jähmettyy tasaisemmin)Sulata loput 70 grammaa suklaata. Kaada puolet sulasta suklaasta karamellivuokiin, niin että vuoka on suunnilleen puolillaan. Laita vuoat hetkeksi pakastimeen. 
Ripottele pakastekuivattuja mansikoita konvehtimuottien pohjalle ja kaada päälle sulaa suklaata. Kopauta muottia muutaman kerran pöytää vasten, jotta suklaa asettuu muottiin hyvin. Laita muotti jääkaapiin.
Ota hieman jähmettynyt tryffelimassa jääkaapista ja laita se pursotuspussiin. Pursota jähmettyneiden (Vuoissa olevien) suklaiden päälle haluamasi verran tryffelimassaa. (Minä pursotin tässä välissä vielä yhden ruusun.) Pursota loput massasta tyhjiin karamellivuokiin ja ripottele pinnalle pakastekuivattuja mansikoita.
Anna suklaiden kovettua jääkaapissa.


Mie tein valmiille konvehdeille juuri niille sopivan rasian, koska  yksi meidän ohjaajista jäi hetki sitten opiskeluvapaille ja keksin antaa nämä sitten hänelle tuomaan vähän iloa opiskeluun. Jos konvehteja ei anna lahjaksi, niin ne voi tarjota vaikka kauniilta kakkulautaselta :)

 
 

2 kommenttia: