keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Mansikka-raakakakku.


Pohja:
2,4 dl kuorellisia manteleita
10 taatelia
0,5 rkl kookosöljyä

Täyte:
 250 g cashewpähkinöitä
1 sitruuna
250 g mansikoita
2 rkl hunajaa
4 rkl sulaa kookosöljyä
ripaus suolaa

(Koristeeksi mansikoita)


Laita cashewpähkinät kylmään veteen likoamaan muutamaksi tunniksi ennen kuin aloitat kakun valmistamisen.

Murskaa kuorelliset mantelit ja taatelit monitoimikoneella murusiksi. Sulata kookosöljy ja sekoita se pähkinä-taatelimurskaan. Painele seos halkaisijaltaan 18cm irtopohjavuoan pohjalle.
Sekoita turvonneet cashewpähkinät ja yhden sitruunan mehu tehokkaalla monitoimikoneella sileäksi massaksi. Lisää mansikat, hunaja, sula kookosöljy ja ripaus suolaa, ja sekoita kunnolla nin kauan, että seos on tasaista ja sileää. Kaada täyte irtopohjavuokaan manteli-taatelipohjan päälle.
Laita pakastimeen ja anna jähmettyä siellä muutama tunti. Koristele mansikoilla ja tarjoile.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti