maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäiskakku ja blogin ensimmäinen video!

 

Tuli muutama päivä sitten mieleen, kun silloin ennenvanhaan XD tein leikilläni leivontavideoita ihan vaan omaksi ilokseni ja sain ihan huippuidean, että koitan tehdä sellaisen ihan oikeasti ! :D Menihän siihen aikaa, vaikka video itse ei kestäkään edes seitsemää minuuttia, mutta oli niin hauska tehdä, että teen varmasti uudestaankin! Harmittaa ainoastaan se, että videon laatu kärsi, kun latasin sen youtubeen, mutta ehkä siitä saa selvää..

Tein tuon kakun niistä tarvikkeista mitä kaapista löytyi. Ihan tosi makea ja rasvainen tuo on, kreemin ystäville just passeli. Omaan makuun olisi ollut ennemmin esimerkiksi mansikka- tai sitruunarahkalla täytettynä. Pohja on hieman erilainen kun normaali täytekakkupohja, vähän tiiviimpi ja kuivakakkumaisempi, mutta silti sopivan kostea.



Kakkutaikina:

70g margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja

Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Lisää jauhot voi-sokeriseokseen. Laita 12cm kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.


Kreemi:

60 g voita
1 tl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria
elintarvikeväriä
pakastekuivattuja mansikoita

Vatkaa voi ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja sekoita.
Ota puolet kreemistä toiseen kulhoon ja värjää elintarvikevärillä.
Pilko pakastekuivatut mansikat ja sekoita ne värjättyyn kreemiin.

Puolet kreemistä on kakun kuorruttamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti