sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Oreo töhnämunat.


Sain viime viikolla yllättävän sähköpostin Yle Joensuun toimittajalta, minkä seurauksena pääsin tekemään eilistä radiolähetystä töhnämunien merkeissä! Kokemus oli hauska (ja jännittävä) ja lopputuloskin kuulosti paljon paremmalta kuin olin osannut ajatella :D 
Miehän maistoin itse koko töhniksiä vasta tänä vuonna, eikä tätä ennen tullut mieleenkään, että niitä voisi tehdä itse. En halunnut ottaa lähetykseen valmista ohjetta, joten kehittelin sellaisen taas itse. Tässäpä siis Oreo töhniset Heidin tapaan:

8-10 kappaletta

100g valkosuklaata
5 Oreo-keksiä
8-10 (Kinder) suklaamunaa
Reilu desilitra vispikermaa
80g tuorejuustoa
Sulata valkosuklaa ja murskaa Oreo-keksit.
Poista suklaamunista paperit. Lämmitä terävä veitsi kuuman veden alla. Kuivaa veitsi ja leikkaa sillä suklaamunista yläosat pois. Poista sisältä yllätykset ja aseta suklaamunat esimerkiksi tyhjään munakennoon.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita vaahtoon tuorejuusto. Lisää valkosuklaa ja vatkaa kunnolla sekaisin. Lisää vielä keksimurut.
Lusikoi tai pursota mousse avattujen suklaamunien sisälle ja koristele halutessasi esimerkiksi keksimuruilla tai nomparelleilla. Huomaa, että jos moussen pursottaa, niin keksimurun on oltava niin pientä, että se mahtuu tyllan läpi. (vinkkaan vahingosta viisastuneena, heh)
Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin tunnin verran. Sitten vaan tarjolle:)


Hyvää Pääsiäistä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti