keskiviikko 12. elokuuta 2015

Lihapastejat.


2 dl kermaviiliä
200 g margariinia
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

200 g jauhelihaa
2 dl keitettyä riisiä
2 kananmunaa
mausteita mielesi mukaan
(itse käytin grillausmaustetta)

voiteluun kananmunaa


Ruskista jauheliha. Keitä kananmunat ja riisi. Kuori kananmunat ja muussaa ne haarukalla pieniksi paloiksi. Sekoita jauheliha, munat ja riisi keskenään ja mausta. (kuoreen ei tule ollenkaan mausteita, joten tähän kannattaa laittaa aika reilusti)
Sekoita kermaviili ja margariini.  Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Yhdistä jauhot ja kermaviili-margariiniseos. Sekoita tasaiseksi.

Kauli taikinasta noin puolen sentin paksuinen levy. Leikaa siitä pyöreitä paloja. Laita täytettä palojen keskelle ja kostuta reunat vedellä. Paina reunat kiinni toisiinsa, käyttäen haarukkaa. Voitele pasteijat kananmunalla ja pistele haarukalla reikiä pasteijan kanteen.

Paista uunissa 225asteessa noin 10-15 minuuttia, niin että pasteijat ovat kauniin ruskeita.

(Ohjeesta tulee noin 15 pasteijaa)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti