lauantai 25. heinäkuuta 2015

Sämpylät.


5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
n.4 dl kaurahiutaleita
0,5 dl öljyä
n. 7 dl vehnäjauhoja


Kaada kädenlämpöinen vesi kulhoon. Sekoita veteen hiiva ja sen jälkeen mausteet.
Lisää kaurahiutaleet ja öljy.
Lisää vehnäjauhoja taikinaan pikkuhiljaa, käsin alustaen.
Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.

Anna taikinan kohota lähes kaksinkertaiseksi leivinliinan alla.

Pyörittele taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä (minä tein kymmenen isoa sämpylää) ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä.

Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti