maanantai 19. tammikuuta 2015

Suklaa-tuorejuusto kuppikakut.

Halusin kerran leipoa jotain helppoa, mutta silti nättiä ja keksin kuppikakut. Näihin keksin oman reseptin, koska en löytänyt tarpeeksi yksinkertaista ohjetta valmiina. Olin vasta meidän lähikaupasta löytänyt normaalia pienempiä, suloisia muffinivuokia, jotka oli pakko saada ja näihin pääsin niitä testaamaan :) Laitoin aina kaksi vuokaa yhteen muffiniin ja hyvin kesti muodossaan ja luulen kyllä että yksikin riittäisi !



2 dl sokeria
5 tl vanilliinisokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 kananmunaa
100 g voita
150 g tummaa suklaata

Sekoita sokeri, vanilliinisokeri ja gluteenittomat jauhot keskenään. Sekoita joukkoon kananmunat. Sulata voi ja suklaa ja lisää taikinaan.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa n.15 minuuttia. (Muffini jää "raa´aksi" )
Anna muffineiden jäähtyä. 

Kuorrutukseeen tarvittavien ainesten määrää en osaa sanoa, riippuu muffineiden koosta ja määrästä..

Vispikermaa
Tuorejuustoa
Tomusokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto kermavaahtoon ja mausta tomusokerilla. Pursota vaahtoa jäähtyneiden muffineiden päälle.

Anna kuppikakkujen tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin.



2 kommenttia:

  1. Osaatko sanoa että olivatko hyviä vielä seuravana päivänä? Koska gluteenittomissa tuntuu rakenne aina vähän muuttumaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelen, että tarjosin just seuraavana päivänä :) Yleensäkin näissä suklaaleivoksissa, jotka jää ns.raa'aksi, tykkään ainakin itse enemmän kun ne saa jääkaapissa jähmettyä reilustikin. Tietysti aina se, että mistä kukakin tykkää :D

      Poista