maanantai 25. heinäkuuta 2016

Mansikkainen Marianne-juustokakku.


5 liivatelehteä 

175 g Digestive -keksejä
80g voita

6 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
200 g Marianne-karkkeja
vaniljasokeria
tomusokeria

Mansikoita


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Murskaa Digestive-keksit ja sulata voi. Sekoita sulanut voi keksimurujen joukkoon. Painele muruseos 24cm irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Mausta mielesi mukaan tomu- ja vaniljasokerilla. Sulata pehmeät liivatelehdet mikroaaltouunissa vesitilkan kanssa (varo polttamasta liivatteita!). Kaada sulat liivatteet ohuena nauhana, samalla vatkaten mukaan täytteeseen.
Murskaa Marianne-karkit kulhossa tai laittamalla ne vahvaan pakastepussiin ja painelemalla päältä kaulimella. Sekoita karkkimurut täytteeseen ja levitä täyte irtopohjavuokaan tasaisesti.
Anna kakun hyytyä ja maustua seuraavaan päivään.

Koristele kakku mansikoilla!
Minä käytin koristelussa myös Confetin pitsiaineella ja -muoteilla tehtyjä perhosia ja pitsinauhaa. Ne kannattaa laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua, koska ne sulavat helposti kakussa olevan kosteuden takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti