torstai 13. lokakuuta 2016

Testissä Russian tip rose & tulip tyllat.


Sain testiin uudet Russian tip ruusu ja tulppaani tyllat, joista en ollut aiemmin kuullutkaan (heh, hyvin kärryillä..). Googlettelin aikani ja sitten vaan testaamaan. Koitin nyt ensimmäisellä kerralla pursotusta ihan yksivärisellä kreemillä. Seuraavalla kerralla sitten kahdella värillä.


Tyllat on suhteellisen isoja ja kärjestä tasaisia. Yllätyin, miten helppo niitä olikin käyttää, sillä noita katsellessa iski vaan pieni epätoivo, että miten noista voi saada kukan aikaan.
Tein kukkia varten sokerikreemin, jonka ohje on tässä:


125 g voita
1 tl vaniljasokeria
n.3 dl tomusokeria
1 tl vettä

Vatkaa voita niin kauan, että se muuttuu valkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja vatkaa lisää.
Sekoita joukkoon tomusokeri. Vatkaa sekaan vielä vesi, ja kreemi on valmis.

Värjää kreemiä halutessasi pastaväreillä. (Mie värjäsin lehtiä varten osan kreemistä vihreäksi, ruusuja varten vaaleanpunaiseksi ja tulppaaneja varten tummemman punaiseksi.


Olin aika varma, että joudun tekemään useita kokeiluja, ennen kuin saan kukat onnistumaan, mutta yllätyin suuresti kun ensimmäiset ruusut onnistuivatkin hyvin. Käytössä huomasin kuitenkin, että kun kreemi alkaa lämpenemään, terälehdet eivät tahdo enää pysyä pystyssä, vaan alkavat kaatumaan joko sisään, tai ulospäin. Samoin jos pursotuksen alussa tyllan painaa liian lähelle/liian pitkään vasten alustaa (tässä tapauksessa muffineita), terälehdet liimautuvat yhteen, ja tuloksena on ainoastaan muodoton kreemimöykky.
Kannattaa siis heti kreemin tartuttua alustaan alkaa nostamaan tyllaa ylöspäin (samalla pursottaen kreemiä lisää). Jos kreemi alkaa lämpenemään liikaa, sen voi nostaa hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Muista kuitenkin tarkkailla kreemiä, ettei se kovetu täysin.Kuppikakkujen päällä nämä kukat näyttivät mielestäni suloisilta. Kakkun koristeeksi tehtäessä tulos olisi varmasti todella kaunis.

2 kommenttia:

  1. Vau,onpa herkullisen näköisiä!
    t.Eevin isotäti

    VastaaPoista