lauantai 19. syyskuuta 2015

Gluteenittomat valkosuklaa-cookiet.


Kokeilin aikoja sitten tehdä näitä cookieita, mutta ohje unohtui kaikken luonnosten sekaan.  En ole missään aijemmin törmännyt gluteenittomiin cookieihin, joten muuntelin normaalien cookieitten ohjetta tähän sopivaksi. Rakenne on tottakai erilainen, paljon murenevampi, eikä niin sitkeä kuin vehnäjauhoista tehdyissä kekseissä.
Nämä cookiet on todella helppo ja nopea tehdä, eikä sähkövatkaimia tai yleiskoneita tarvita !

Ohjeesta tulee koosta riippuen n.8-10 cookieta.

100g margariinia
0,5dl sokeria
0,5dl fariinisokeria
1 kananmuna
2,5tl vaniljasokeria
2dl vehnäjauhoja
0,5tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
100g valkosuklaahippuja


Sekoita pehmennyt margariini, sokerit ja kananmuna tasaiseksi massaksi. Yhdistä jauhot, sooda ja suola ja lisää taikinaan. Lisää myös suklaahiput.
Nostele lusikalla taikinanokareita pellille. Voit painaa nokareita vähän, jos et halua kekseistä kovin korkeita. Jätä reilut välit, sillä nokareet leviävät (minä laitoin pellille viisi isoa nokaretta).
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Keksit ovat uunista otettaessa vielä pehmeitä, mutta kovettuvat jäähtyessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti