Tätä kakkua tarjoiltiin pikkusisarusten synttäreillä. Kakkupohjan tein gluteenittomana ja tennarin gluteenittoman suklaakakkupohjan ohjeella, jonka laitan tähän alas (mitoitettu kakun päällä olevaan tennariin). Väliin sivelin kuningatarhilloa ja täytteeksi tein kungatarmoussen, jonka ohje löytyy myöskin alta (riittää kakun kahteen väliin). Tennarin koristelut ja ruusu on tehty sokerimassasta ja marsipaanista. Niiden lisäksi koristeeksi laitoin koitipihan marjapuskista kerättyjä mustaherukoita ja lehtiä.
Kuningatarmousse:
4 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
n.1,5 dl kuningatarhilloa
3 liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan ylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto ja kuningatarhillo. Sulata pehmenneet liivatelehdet joko mikrossa, tai sitten sekoittaen kiehuvaan veteen. Vatkaa sulatetut liivatteet ohuena nauhana vaahdon joukkoon.
Gluteeniton suklaakakkupohja:
75 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 dl maitoa
Voitele suorakulmion muotoinen vuoka.
Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa sekaan kananmuna.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä vaahto ja jauhoseos. Vatkaa sekaan vielä maito ja kaada valmis taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti