sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Mummin 70v. synttärikakku.







Sain tehdä mummin 70 -vuotis syntymäpäiväkahveille kakut ja toisen kakun suunnitelusta sain vastata täysin itse. Täytteeksi laitoin mangomoussen ja appelsiinimarmeladin, ja kerrankin saatte vähän tuon täytteen ohjetta :) Toivottavasti siitä on jollekin apua.
Koristelussa käytin sokerimassaa, jota itse värjäsin, ja koristehilettä. Lankakerä oli pakko saada tähän kakkuun, koska mummo neuloo niin paljon :D

Mangomousse

2 prk kermaa vaahdotettuna
2 prk säilykemangoa soseutettuna
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
sokeria

tiistai 19. marraskuuta 2013

Minttudomino-popsit.





Kynttiläkutsuilla nautiskeltiin myös minttusdomino-popseja. Ohje on todella yksinkertainen ja näitä on helppo tehdä, vaikkakaan eivät ole kovin nopeita valmistaa.

1 pkt (150g)  Minttu-Dominoita
1/2 pkt Maustamatonta tuorejuustoa
200 g Maitosuklaata
(koristeluun valkosuklaata)

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Pyörittele massasta palloja ja laita pallot jääkaappiin jähmettymään. (Tässä vaiheessa voit halutessasi tökätä palloihin tikut)
Sulata suklaa ja dippaa pallot siinä. Laita taas jääkaappiin niin pitkäksi aikaa että suklaa on kovettunut.
Koristele sulalla valkosuklaalla.

maanantai 18. marraskuuta 2013

Keep calm and love candles.





Hirmu pitkä aika viimeisimmästä päivityksestä! Leipominen ei ole pahemmin napannut parin viimeisen kuukauden aikana, joten se on jäänyt vähemmälle.

Viikonloppuna pidettiin Partyliten kynttiläkutsut ja ne sitten innosti leipomaan ja tietenkin heti ensimmäisenä mieleen tuli kakku. Pienen suunnittelun jälkeen päädyin tekemään suloisen vaaleanpunaisen pikkukakun.



Toin Lontoosta paketin tuollaista pehmeää kuorrutemassaa, jota nyt kokeilin ensimmäistä kertaa. Muuten oli todella helppo käsitellä, värjäys ja kauliminen onnistui helposti, mutta tuo oli sokerimassaakin pehmeämpää, joten kakun päälle sitä oli yllättävän vaikeaa laittaa. 

Kakkupohjasta tein gluteenittoman ja väliin laitoin mustaherukkamoussea ja vadelmamarmeladia.
Värjäsin massan ensin vaaleanpunaiseksi, kaulitsin sen ja laitoin kakun pinnalle. Sitten hahmottelin tekstin kakun pintaan ja kirjoitin sen tavallisella valkuais-tomusokeri -pikeerillä. Lopulla pikeerillä koristelin vielä kakun reunat.


perjantai 6. syyskuuta 2013

Nikon mopokakku.





Pikkuveljen synttärikakkuun oli sankarilla selkeät toiveet koristelun suhteen, joten siitä ei pahemmin keskusteltu. Hän sai vasta lahjaksi pienen mopon, josta piti tehdä täysin samanlainen kuva kakkuunkin. Aika hyvin kyllä omasta mielestäni onnistuinkin saamaan moposta samanlaisen kuin luonnossa, mutta joka kakussa on aina joku pikkujuttu, johon olen tyytymätön ja tässä suurin oli tuo liekkien ja mopon numeron väri! Sen piti nimittäin olla sähkönsininen, mutta nuo markettien elintarvikevärit ei vaan pysty muuttamaan valkoista sokerimassaa sellaiseksi. Veli oli kuitenkin tyytyväinen ja ikionnellinen noista liekeistä ja se on tietenkin pääasia :)
Tämän kakun sisälle laitoin suklaakastikkeesta, kermasta ja rahkasta tehdyn täytteen + vadelmahillon. Reunat pursotin flora vispistä ja koristeen muotoilin sokerimassasta ja marsipaanista.

maanantai 2. syyskuuta 2013

Niinan pinkki-musta synttärikakku.



Pinkki mustilla palloilla koristeltu kakku toimi pikkusiskon synttärikakkuna tänä vuonna. Käytin ensimmäistä kertaa valmista, vaahtokarkin makuista kaulintamassaa, joka on marsipaania ja sokerimassaa kalliimpaa, mutta omasta mielestäni helpompaa käsitellä. Mustat pallot, rusetin ja ruusut tein mustasta marsipaanista ja laatan tekstin kirjoitin elintarvikevärikynällä.
Ruusujen päälle sivelin syötävää kimallejauhetta. 



Kostutin kakun vedellä ja täytteeksi laitoin sitruunarahkaa (2 purkkia maustettua rahkaa, purkki kermaa, sokeria, 3 liivatelehteä) ja mansikkahilloa. Ja tämän kakkupohjan tein gluteenittomana.

keskiviikko 21. elokuuta 2013

Rakkauden kakku.



"Tämä on rakkauden kakku, koska te olette vanhempiani ja minä rakastan teitä" Sanoi pikkusiskoni ja teki ihanan suklaisen kakun, josta nautiskelimme palaset päiväkahvilla.

Keksittiin yksinkertainen ohje kaupassa, samalla kun etsimme raaka-aineita kyseiseen kakkuun, ja te pääsette nyt vielä helpommalla, kun annan teille valmiin ohjeen !


4 liivatelehteä
1 purkki (2,5dl) Flora Vispiä
2 rasiaa (320g) Philadelphia Marabou -tuorejuustoa
1 pötkö Ballerina nougat -keksejä
50 g sulatettua margariinia
vadelmia

Laita liivatelehdet kylmään veteen (n.5 minuutiksi, että ne ovat pehmeitä).
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuustot.
Sulata liivatteet kuumaan nesteeseen ja kaada ohuena nauhana kerma-tuorejuusto-seokseen samalla sekoittaen.

Murskaa keksit, lisää joukkoon sulatettu margarini ja painele irtopohjavuoan pohjalle.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Kun kakku on hyytynyt, ripottele päälle vadelmia koristeeksi.