torstai 13. huhtikuuta 2017

Jääprinsessan kakku Suklaaspraylla kuorrutettuna.


Oon ihan leipurituotteiden edelläkävijä, kun en ollut tästäkään tuotteesta kuullut ennen kuin kipitin taas kerran Katin luokse Pikkuruiseen puotiin. Kyseessä on siis erilaisten syötävien tuotteiden pintaamiseen käytettävä suklaaspray. Spraylla voi kuorruttaa niin kakkuja, leivoksia, mousseja kuin jäätelöäkin. Ainoa vaatimus on, että kuorrutettavan tuotteen pitää olla jäädytetty. Lämpimän tuotteen pinnalle spraysta ei jää jälkeä, sillä se ikäänkuin sulaa siihen.


Katilla oli tällä hetkellä puodin valikoimissa valkea ja suklaan värinen spray, joista itse valitsin testattavaksi valkoisen.

Testiä varten valmistin normaalin (mustaherukka-valkosuklaatäytteisen) hyydykekakun. Kun kakku oli hyytynyt, kelmutin sen kauttaaltaan kevyesti ja laitoin pakastimeen jäätymään. Kakku kannataa suojata ennen pakastamista, ettei sen pinnalle muodostuisi jäätä. Jääpeitteinen pinta halkeilee, kun siihen suihkuttaa sprayn. Noin 12 tunnin kuluttua nostin kakun huoneenlämpöön.

Kelmujen irroittamisen jälkeen aloin tasoitella kakun pintaa vielä hieman tasaisemmaksi, etteivät kelmusta jääneet urat jäisi niin helposti esille. Suojatulla alustalla suihkutin suklaasprayta kakun pintaan. Parin paksumman kerroksen jälkeen kakun hennon vaaleanpunainen väri alkoi peittyä. Suihkutin spraytä muutaman kerroksen, antaen kerrosten hiukan kuivahtaa välillä.


Suklaasprayn pitäisi tehdä kuorrutettavan tuotteen pinnasta samettisen näköinen, mutta oman kakkuni pinnasta tuli enemmän rosoinen. Epätasaisuudet korostuivat sprayatussa (onko se edes sana?) pinnassa. Kakku leikkaantui helposti ja säilyi hyvänä jääkaapissa pari päivää kuivettumatta. Vastoin odotuksiani spray-kuorrutus ei maistunut omasta mielestäni millekään, mikä oli pieni pettymys.

Vaikka kakun pinta ei onnistunut ehkä ihan samalla lailla kuin youtuben ohjevideoissa, niin se sopi tähän hieman huurteisen näköiseen kakkuun. Makupettymyksen jälkeen mietin tottapuhuen hetken, mitä varten kyseinen tuote on edes kehitetty. Vähän aikaa pohdiskeltuani tulin siihen lopputulokseen, että jollei esimerkiksi nyt siitä kakun pinnasta halua täysin tasaista, se toimisi todella hyvin sokerimassakoristeiden alla. Suklaaspraytä on saatavana myös eri värisinä, mikä tuo ehkä jopa helpomman vastustajan tavalliselle marsipaanille tai sokerimassalle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti