tiistai 20. joulukuuta 2016

Luukku 20: Hot Chocolate sticks.


Kuumakaakaotikut

Tikkuihin:
Leveitä jäätelötikkuja (saa askartelukaupoista)
Kirjainleimasimia ja leimasinmustetta

Leimaa jäätelötikkuihin kirjainleimasimilla haluamasi teksti. Mie käytin englanninkielistä sanaa Hot cocoa. Anna musteen kuivua.

Suklaamassaan:

0,5 dl kuohukermaa
0,5 dl kondensoitua maitoa
300 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata

Lisäksi tarvitset vaahtokarkkeja, johon mie käytin eilisen piparminttuvaahtis -ohjeella tehtyjä vaahtiksia.


Laita kuohukerma ja kondensoitu maito kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä kiehuvaksi. Poista levyltä ja lisää suklaat. Sekoita ja siirrä takaisin levylle. Lämmitä seosta lastalla hämmennellen niin kauan, että massa on tasaista ja kiiltävää.
Kaada suklaamassa leivinpaperilla vuorattuun 20x20 cm kokoiseen vuokaan. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja sen jälkeen laita jääkaappiin tekeytymään vähintään viideksi tunniksi.


Kun suklaamassa on jähmettynyt, nosta se leivinpaperin kanssa pois vuoasta ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Ylimääräiset päätypalat voit leikata pienemmiksi paloiksi ja tarjoilla pieninä suklaanameina.


Leikkaa vaahtokarkkeihin öljytyllä veitsellä reikä, jonka läpi saat työnnettyä jäätelötikun. Laita vaahtokarkit suklaakuutioiden päälle ja tökkää jäätölötikku vaahtokarkin läpi, reilusti kiinni suklaaseen.
Pakkaa esimerkiksi yksitellen sellofaaniin tai monen kappaleen pakettina ilmatiiviiseen rasiaan.


Vaahtis-suklaatikku sulatetaan kuumaan maitoon, jolloin saadaan ihanan suklaista kaakaota

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti