sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Äitin 50 -vuotis kakku.


Äitin syntymäpäivillä tarjottiin tätä Nutella-moussella täytettyä kakkua. Koristeet ovat taas sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta.

Tää on varmasti ensimmäinen kakku, jonka jokaiseen ruusuun oon täysin tyytyväinen! :)) (tähän hurraahuutoja ja semmonen hymiö, joka tuulettaa). En vaan tiedä, mikä mulla meni kameran asetuksissa mönkään, kun nuo kuvat on ihan ihmeellisen värisiä. 

Jos jotakuta kiinnostaa, niin tässä Nutellamoussen ja ihan tavallisen 10 munan kakkupohjan ohjeet :)

Nutellamousse

5 dl vispikermaa
1 pkt (200g) maustamatonta tuorejuustoa
1,5dl Nutella-suklaalevitettä
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Vatkaa kermavaahto, maustamaton tuorejuusto ja Nutella sekaisin. Sulata pehmenneet liivatelehdet joko mikrossa tai sekoittaen kuumaan veteen. Lisää hieman jäähtynyt liivate ohuena nauhana täytteeseen koko ajan vatkaten.


10 munan kakkupohja

10 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita kuivat aineet siivilän läpi sihdaten muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa vajaa tunti( voit kokeilla kakun kypsyyttä esim.grillitikulla).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti