torstai 31. elokuuta 2017

Vegaaniset suklaa-kookospalat.


Keksittiin miun siskon kanssa kokeilla viikko täysin vegaanista ruokavaliota. Siitä inspiroituneena kehittelin taas toisten ohjeita apuna käyttäen tän oman suklaisten palojen ohjeen. Tää minun ohje on tosi helppo ja tän voi tehdä ilman sähkövatkainta, mikä on aina vaan plussaa! Tein itse nämä palat koivusokerilla, mutta sen tilalla voi käyttää ihan normaaliakin sirosokeria. Näitä tarjottiin miun viikonlopun muuttoapureille, joista jokaisella oli vaan positiivista sanottavaa kyseisistä herkuista! :)
Siinäpä ne alkulöpinät ja sitten ohjeeseen!


Taikina:
2dl kookosjuomaa
1 dl rypsiöljyä
2 dl koivusokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa

Kuorrute:
0,5 dl jäähdytettyä kahvia
n. 3 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
100g vegaanista suklaata
(päälle kookoshiutaleita)

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sekoita yhdessä kulhossa keskenään kookosjuoma, rypsiöljy ja koivusokeri, sekä toisessa kulhossa taikinan kuivat aineet (koivusokeria lukuunottamatta).
Kaada kuivat aineet nesteeseen ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
Levitä taikina n.25x25 cm vuokaan ja paista uunissa 15-20 minuuttia, niin että taikina ei enää tartu kokeilutikkuun. Anna valmiin pohjan jäähtyä.

Valmista kuorrute sekoittamalla jäähdytetty kahvi, tomusokeri ja kaakaojauhe. Jos kuorrute on liian löysää, niin voit lisätä tomusokeria.
Levitä valmis kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Paloittele suklaa, ja ripottele palaset sekä haluamasi verran kookoshiutaleita kuorrutteen pinnalle. Leikkaa paloiksi ja tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti