keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Ruusukakku ja vaaleanpunaiset macaronit


Leivoin Niinan juhliin kermaisen ruusukakun ja suklaa-tuorejuustotäytteiset macaron-leivokset. Väriteemana oli vaaleanpunainen ja sillä mentiin.


Tein ekaa kertaa kermasta pursotettavaa ruusukakkua ja en ymmärrä, miten jotkut saa siitä niin tasaisen ! Mulla meinasi jäädä ruusujen väliin aukkoja ja kiehkurat meni päällekäin.
Kakun väliin tein vaahdon kahdesta desilitrasta kermaa ja noin desistä vadelmahilloa, ja samaa hilloa sivelin myös kakun väleihin ennen vaahdon laittamista.


Macaronien kanssa meinasi mennä hermot, kun ensimmäiset pellilliset joutui laittaa suoraan roskikseen. (vissiin aloittelijan tuuria se ensimmäinen kokeilu....) Tein kerralla isomman satsin ja tulin siihen tulokseen että siitä jäi luultavasti vähän puuttumaan mantelijauhoa, mistä johtui leivospohjien lässähtäminen.
No kuitenkin sain tehtyyn ihan sopivan määrän leivoksia uusista taikinoista :D Värjäsin massan tietenkin vaaleanpunaiseksi ja suihkutin päälle helmiäis-sprayta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti