keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Onnea me !



Siskon valmistujaiskakussa violetteja marsipaaniruusuja ja kukkasia, paljon kimallusta ja hopeakuulia.


Täytteenä banaania, suklaamousse ja marmeladia.




Minun kakkuni koristeltu pinkeillä marsipaaniruusuilla ja koristehileellä.
Välissä mansikkamarmeladi ja mansikkamousse.


Virallisesti leipuri-kodiittori !!
Olen iloinen :)

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Jonnan lakkiaiskakku.




Siskon kaverin hienoa suoristusta haluttiin juhlistaa vaaleanpunaisella täytekakulla, jonka minä sain kunnian tehdä. Kahdeksan munan kakkuun laitoin täytteeksi mustaherukkamarmeladia ja marjamoussea. Päälle värjäsin kermavaahtoa ja muotoilin marsipaanista + sokerimassasta lakin, kukat ja lehdet. Lakitetun nimen ja tärkeän päivämäärän kirjoitin sokerimassalaatalle elintarvikevärikynällä.

Toivottavasti päivä oli kaikin tavoin onnistunut :)

perjantai 31. toukokuuta 2013

Iisan prinsessakakku.




Kummityttön kuudetta syntymäpäivää juhlittiin vähän tavallisesta poikkeavan prinsessakakun kera. Päivän prinsessa halusi kakkuunsa vaaleanpunaisen villakoiran, ja sen kummi tietenkin parhaansa mukaan toteutti. Käytin koristeeseen pelkkää marsipaania, samoin kuin kakun pintaan, ja koristekuvion reunalle pursotin pikeeristä.
Kakku oli yön kylmässä ennen tarjoilua ja ehti sulamaan hieman päältä, mutta päivänsankari oli kakkuunsa tyytyväinen, mikä oli tietenkin pääasia :)

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Vennin 1v. veturikoriste.




Venni-serkku täytti viikonloppuna vuoden ja toiveena oli jonkinlainen kakunkoriste. Sain oikeastaan täysin vapaat kädet koristeen valmistukseen. Netistä löysin kuvan leluveturista, jossa oli ihanan kirkkaat värit, ja sen oli ihan pakko päästä sitten pikkumiehen kakkuun. Koko koristeen tein marsipaanista ja osat liimasin yhteen rasvakreemillä.

perjantai 24. toukokuuta 2013

Sammakkokakku.





Muotoilin koulussa jo aijemmin sammakon marsipaanista. Tällä viikolla tein kokonaisen kakun sammakon ympärille. Kakku oli neljän munan ja siihen täytteeksi laitoin sekahedelmämarmeladia, päärynäpaloja ja päärynämarmeladilla maustetun kerman. 

torstai 16. toukokuuta 2013

Kuningatar-rahka -herkku.



Jos liivatelehdet unohtuu kauppaan ja tarkoituksena on tehdä hyydykekakku, niin tää on aika kiva vaihtoehto ! Tarvitset siis kaksi purkkia Valion kuningatar-rahkaa, purkin Flora Vanillaa, murskattuja digestive-keksejä ja mustikoita (itse otin pakastimesta).
Vaniljakastike vatkataan vaahdoksi ja siihen sekoitetaan rahkat. Sitten kauhotaan laseihin vuorotellen keksimuruja, rahka-kermaseosta ja mustikoita. Ja sitten vain syödään :) Tällä ohjeella saa ehkä noin kahdeksan suht. isoa (ja herkullista!) annosta.